FREZANJE I BRUŠENJE BETONA

KOMPAKTNI STROJEVI ZA FREZANJE I BRUŠENJE BETONA MOGU  OTKLONITI KONKRETAN PROBLEM BEZ POTPUNOG UKLANJANJA STAROG BETONA ILI UGRADNJE NOVOG

 • Niveliranje asfalta i betonskih površina
 • Brušenje betona uz sto postotnu učinkovitost

Frezanje betona

Radovi se izvode pomoću valjaka ili kružnih glodalica. Tip se bira ovisno o vrsti podloge. Samom izvedbom frezanja betona, uklanja se odnosno smanjuje razina betona.

Poput noževa pile za rezanje betona ili rotirajućih završetaka na kruni za bušenje betona, freze za glodanje betona također imaju dijamantna nazubljenja kako bi što učinkovitije otkidala neravne slojeve neke betonske površine.

Svojim klijentima možemo preporučiti najvišu kvalitetu izvedba radova i potpuno zadovoljavajuće radne rezultate.

Strojevi za frezanje betonskih površina

Najidealniji stroj za niveliranja betona izabire se prema prirodi materijala koji želite ukloniti te vrsti i veličini teksture koju treba ukloniti.

Strojevi za frezanje betona su izrađeni od volframovog karbida ili kaljenog čelika, a oni ravnaju površinu betona da bi se dobio hrapavi oblik različitih profila, ovisno o izvedbi sustava s ugrađenim dijamantnim noževima.

Brusenje betonske ploce

Brušenje betona

Brušenje betona omogućuje pretvaranje betonskih ploča u sjajne i čiste površine otporne na habanje. Ova tehnika ima izuzetan značaj kod obrade, odnosno obnove industrijskih i arhitektonskih podova čineći ih novim bez neravnina i nečistoća.

Tehnologija brušenja i primjena

U odnosu frezanje betona, brušenje betona je namijenjeno uklanjanju lagano oštećenih betonskih površina i starih lakova, epoksidnih i sličnih premaza.

Brušenje betona je slobodan, općeniti pojam za uklanjanja neravnine s betonske površine. No dijamantnom tehnologijom brušenja moguće je brusiti mramor, kamen, granit i druge materijale.

Brušenje betona primjenjujemo onda kada želimo imati čistu i potpuno ravnu betonsku površinu, kada želimo ukloniti sve stare površinske premaze ili staro ljepilo te onda kada površina mora biti pripremljena za ugradnju parketa ili postavljenje keramičkih pločica.

Postoji nekoliko vrsta brusilica za beton:

 • Kutna brusilica koja se drži rukom često se koristi za izglađivanje i izravnavanje kuteva i vrhova.
 • Namjenske podne brusilice koriste se za glačanje, izravnavanje i poliranje podova od betona, mramora, granita i drugo.
 • Brusilice za teški beton za velike poslove poput betonskih kolnika i slične poslove.
 • Višeslojne brusilice za beton za velike površine  koje je potrebno obraditi.

Odvoz i recikliranje otpada

Odlaganje građevinskog otpada

Nakon izvedbe betonskih radova ostaje znatna količina građevinskog otpada kojeg nije dopušteno baciti bilo gdje. Politika o zbrinjavanju i upravljanju otpadom je definirana zakonom i posebnim propisom o odlaganju građevinskog otpada.

U dogovoru s vama, naša će tvrtka nagomilani građevinski otpad u vašem objektu utovariti na kamion i odvesti na za to prikladno odlagalište.

Što spad u građevinski otpad?
 • Mineralni građevinski otpad
 • Opeka
 • Pokrovni materijal
 • Ostaci žbuke i maltera
 • Izrezani beton, AB te jezga betonske bušotine
 • Keramika i porculan
Pravilnik o gospodarenju građevnim otpadom

MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA

Na temelju članka 104. stavka 1. točke 9., Zakona o otpadu (»Narodne novine«, broj 178/04 i 111/06), ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, donosi PRAVILNIK O GOSPODARENJU GRAĐEVNIM OTPADOM

Galerija fotografija

Strojno brusenje betonske podne ploce
Strojno brusenje betonske podne ploce
Strojno brusenje betonske podne ploce
Brušenje betonske ploče
Izbrusena bezonsaka ploca
Izbrusena bezonsaka ploca
Izbrusena bezonsaka ploca
Frezanje betonske ploce
Frezanje betonske ploce
Frezanje betonske ploce
Brusenje betonske ploce
Frezanje Betonskog temelja
Frezanje Betonskog temelja
Frezanje Betonskog temelja
Brusenje betonske ploce
Brusenje betonske ploce
Brusenje betonske ploce
Frezanje betonske ploče