REZANJE DIJAMANTNOM SAJLOM

ZA STVARANJE PRECIZNIH I VELIKIH REZOVA NAŠA TVRTKA EURO DIJAMANT KORISTI TEHNIKU REZANJA BETONA DIJAMANTNOM SAJLOM ODNOSNO DIJAMANTNOM UŽETOM

 • Rezanje betonskih elementa velikih promjera
 • Fleksibilni rezovi bez rubnih oštećenja
Stroj za rezanje betona dijamantnom sajlom

Primjena rezanja dijamantnom sajlom

Rezanje betona dijamantnom sajlom ili dijamantnim užetom vrsta je rezanja betona koju nije moguće izvesti klasičnim načinom rezanja betona rotacijskom pilom kao jednim dijelom naše ponude usluga.

Rezanje betona dijamantnim užetom koriste se kada postoje dubine rezanja gdje drugi strojevi više nisu dovoljni. Za razliku od konvencionalne pile, žičana pila nema list pile. Rez se vrši pomoću sajle odnosno užeta s dijamantskim vrhom (perlama). To je uže promjenjive duljine, tako da gotovo ne postoje ograničenja u dubini reza.

Mogu se rezati vrlo krupni predmeti i čvrsti zidovi, kao na primjer u mostovi.

Postupak rezanja dijamantnom sajlom

Postupak rezanje betona žičanom pilom posebna je karakteristika dijamantske tehnike rezanja u toku koje se dijamantno uže navodi pomoću prethodno izbušenih rupa u materijalu koji režemo.

Uže odnosno sajla postepeno klizi između otvora navođena koloturama koje su povezane s uređajem za pokretanje cjelokupnog sustava. Uređaj neovisno osigurava da uže odnosno sajla ostane pod stalnom napetošću kod probijanja kroz materijal.

Mostovi, tuneli ili ogromni kameni blokovi tipična su područja primjene rezanja dijamantnom sajlom. Naše visokofrekventne žičane pile stalno su u tijeku s najnovijom tehnologijom, a naši zaposlenici se kontinuirano educiraju.

Izrezani komadi betona debljine 800 mm

Dijamantno uže za fleksibilni rez

Izrada rezova do nekoliko metara dubine reza, betona, armiranog betona, zida, asfalta, prirodnog kamena, umjetnog kamena i drugih homogenih građevinskih materijala.

PREDNOSTI

 • Rezanje velikih promjera
 • Rezanje bez prašine
 • Tih rad bez vibracija
 • Nježan prolaz dijamantnog užeta kroz materijal bez rubnih oštećenja
 • Fleksibilni rezovi zahvaljujući sofisticiranim sustavima rezanja dijamantnom sajlom

Korištenje dijamantskog užeta za rezanje betona ne samo da smanjuje razinu emitirane buke, već također povećava udobnost operatera i omogućava ostvarenje zadovoljavajuće financijske uštede u usporedbi s tradicionalnim metodama rezanja.

Za najučinkovitije rezanje najzahtjevnijih betonskih blokova čak i pod vodom, mnogi stručnjaci u građevinskoj industriji preporučuju rezanje betona dijamantnom sajlom.

Odvoz i recikliranje otpada

Odlaganje građevinskog otpada

Nakon izvedbe betonskih radova ostaje znatna količina građevinskog otpada kojeg nije dopušteno baciti bilo gdje. Politika o zbrinjavanju i upravljanju otpadom je definirana zakonom i posebnim propisom o odlaganju građevinskog otpada.

U dogovoru s vama, naša će tvrtka nagomilani građevinski otpad u vašem objektu utovariti na kamion i odvesti na za to prikladno odlagalište.

Što spad u građevinski otpad?
 • Mineralni građevinski otpad
 • Opeka
 • Pokrovni materijal
 • Ostaci žbuke i maltera
 • Izrezani beton, AB te jezgra betonske bušotine
 • Keramika i porculan
Pravilnik o gospodarenju građevnim otpadom

MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA

Na temelju članka 104. stavka 1. točke 9., Zakona o otpadu (»Narodne novine«, broj 178/04 i 111/06), ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, donosi PRAVILNIK O GOSPODARENJU GRAĐEVNIM OTPADOM

Galerija fotografija